3ο εθελοντικό παζάρι Αλληλεγγύης

affisa2013a_1000

Μετά

To 3ο εθελοντικό παζάρι Αλληλεγγύης οργανώθηκε, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωάννης Φωκιανός, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο στην Αθήνα.
Το διήμερο 21 και 22 Δεκεμβρίου 2013 στη μεγάλη αίθουσα στήθηκαν τριάντα πάγκοι γεμάτοι με κοσμήματα, διακοσμητικά είδη, παιχνίδια, κουζινικά, αξεσουάρ, φωτιστικά, μικρές ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, βιβλία, cds, κόμικς, συλλεκτικά αντικείμενα, τσάντες, ζώνες, κοσμήματα συσκευασμένα και τυποποιημένα τρόφιμα και πολλά άλλα. Ιδιαίτερα εντυπωσιακός ήταν ο μπουφές με τα γλυκά και τις πίτες που έφερναν συνεχώς φίλες με εξαιρετικές επιδόσεις στη μαγειρική αλλά και τα κρασιά που πρόσφερε ο φίλος Στέλιος Ζαχαρίας.
Η μεγάλη ομάδα εθελοντών που είχε αναλάβει τη διοργάνωση ήταν εκεί από την Παρασκευή το βράδυ για να ετοιμάσει τα πάντα, να διαθέτει αντικείμενα και τρόφιμα και να υποδέχεται με ένα χαμόγελο και μια καλή κουβέντα τους δεκάδες επισκέπτες. Και έφυγαν αργά το βράδυ της Κυριακής όταν όλα είχαν μεταφερθεί στις αποθήκες και ο χώρος παραδόθηκε καθαρός.
Το παζάρι πήγε καλά και οικονομικά και τα έσοδά του εξασφαλίζουν τη φιλοξενία δώδεκα παιδιών της Κατασκήνωσης του επόμενου Ιουλίου.
Ξεχωριστές ήταν οι ώρες που βρέθηκαν στο παζάρι τα Φωνητικά Σύνολα του Ωδείου ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑ που γέμισαν με τις θαυμάσιες φωνές τους το χώρο.
Στην επιτυχία του παζαριού συνέβαλαν οι φίλοι Νικόλας Καμακάρης και Γιώργος Σμυρνής που διέθεσαν χρόνο στον ΑLPHA 989 FM, η Κωνσταντίνα Βρεττού που έκανε το ίδιο στον ΑΘΗΝΑ 984 FM και ο Γιάννης Σελήνης που στις ΝΗΣΙΔΕΣ της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ είχε ολοσέλιδο άρθρο για το παζάρι με τίτλο «Ο αντικαταναλωτισμός χαρίζει χαμόγελο στα παιδιά».

Πριν

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το 3ο εθελοντικό παζάρι Αλληλεγγύης που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 21 κοι 22 Δεκεμβρίου 2013 στο κλειστό Γυμναστήριο Ιωάννης Φωκιανός, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο στην Αθήνα. Η μεγάλη ομάδα εθελοντών που έχει αναλάβει τη διοργάνωση συνεδριάζει τακτικά και ήδη άρχισε να συγκεντρώνει αλλά και να κατασκευάζει όσα θα διατεθούν στο παζάρι.

Στο παζάρι θα προσφερθούν μεταχειρισμένα αντικείμενα και χειροτεχνήματα από τους εθελοντές και τους φίλους τους. Αντικείμενα που δεν χρειάζονται πλέον, αλλά που κάποιος άλλος μπορεί να τα χρησιμοποιήσει. Επειδή λοιπόν, δεν προορίζονται για τα σκουπίδια κι επειδή «τα πράγματα χάνουν την αξία τους όταν δεν χρησιμοποιούνται», ξαναδίνουμε αξία, προσφέρουμε πράγματα αχρησιμοποίητα αλλά όχι άχρηστα.

Τα αντικείμενα που δεχόμαστε είναι αυτά που θα χαρίζαμε σε μια φίλη ή ένα φίλο. Είναι αυτά που θα θέλαμε να μας κάνουν δώρο. Είναι αντικείμενα που έχουν την αγάπη μας, είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση.

Τι μπορείτε να προσφέρετε;
Διακοσμητικά είδη, παιχνίδια, είδη κουζίνας, ποδήλατα, πίνακες, αξεσουάρ, μικροέπιπλα, φωτιστικά, μικρές ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, βιβλία, cds, κόμικς, συλλεκτικά αντικείμενα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τσάντες, ζώνες, κοσμήματα, συσκευασμένα και τυποποιημένα τρόφιμα (π.χ. μαρμελάδες, κρασί) κλπ)

Δηλώστε ότι θα ετοιμάσετε γλυκά, πίτες κλπ για να διατεθούν τις ώρες λειτουργίας του παζαριού στους επισκέπτες.

Τι θα βρείτε εκεί;
Αυτά που θα έχουν προσφερθεί! Γι΄ αυτό μην κάνετε τα γιορτινά ψώνια σας νωρίτερα. Θα βρείτε πολλά στο Bazaar και σε καλές τιμές.

Χαρίστε μας πράγματα που δεν χρειάζεστε, ελάτε και διαθέστε τα οι ίδιοι! Εσείς παραχωρείτε περιττά πράγματα, αυτοί που τα χρειάζονται τα αγοράζουν σε πολύ χαμηλές τιμές και όλοι μαζί βοηθάμε το σωματείο να βοηθήσει τα παιδιά της μεγάλης ανάγκης!

Διαρκής ενημέρωση στο:

https://www.facebook.com/events/219520691554076/?ref_newsfeed_story_type=regular

Όσα θα προσφέρετε πράγματα μπορείτε να τα φέρετε στα Γραφεία ή κατ΄ευθείαν στο Bazaar. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2103226019 για κάθε πληροφορία.