Καραβάνι Τέχνης και Αλληλεγγύης

Το Καραβάνι Τέχνης και Αλληλεγγύης συνεχίζει το ταξίδι του όπου υπάρχουν παιδιά που έχουν ανάγκη ψυχοκοινωνικής στήριξης.
Τα νέα προγράμματα του Καραβανιού, που καταρτίστηκαν από ειδικευμένα στελέχη της κατασκήνωσης με την εποπτεία ειδικών, με σκοπό να χτιστούν σταθερές γέφυρες επικοινωνίας με τα παιδιά, που φιλοξενούμε το καλοκαίρι και να μεγιστοποιούμε τα οφέλη της ψυχοκοινωνικής παρέμβασης που επιχειρούμε το κατασκηνωτικό 20ημερο.
Η αρχή έγινε στην Παιδόπολη Αλίμου, αφού πολλά παιδιά της φιλοξενούνται το καλοκαίρι στην Κατασκήνωση, όπου το Καραβάνι βρέθηκε στις 9, 16 και 24 Φεβρουαρίου 2019.
Την Κυριακή 24/2 ολοκληρώθηκε η ψυχοκοινωνική παρεμβαση του Καραβανιού στην ‘’Παιδόπολη’’ Αλίμου. Η συνολική διάρκεια ήταν 6 ώρες (3 δίωρα). Στόχος η υποστήριξη παιδιών και προεφήβων στην έκφραση συναισθημάτων και στην αποδοχή του διαφορετικού με τη χρήση κατάλληλων παιδαγωγικών μεθόδων και εργαλείων. Συμμετείχαν 27 συνολικά παιδιά.
Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει απολογισμός της δράσης και θα θα προγραμματιστούν νέες δράσεις για το Μάρτιο και τους επόμενους μήνες.
Διαρκής ενημέρωση των μελών του Καραβανιού στο:
https://www.facebook.com/groups/842188942564394/?fref=nf