Τελευταίο τεύχος περιοδικού «θροϊσμα» – Τεύχος #20

Το περιοδικό θροϊσμα κυκλοφορεί για 20η χρονιά

Το 1997 εκδόθηκε το πρώτο τεύχος του περιοδικού θροϊσμα. Από τότε, κάθε χρόνο εκδίδεται ένα τεύχος του με θέματα από το θέατρο, τον κινηματογράφο, το βιβλίο, τα εικαστικά, το περιβάλλον και τα παιδαγωγικά θέματα ενώ πλούσιες είναι οι αναφορές στη δράση των 100 Ελλήνων και ξένων εθελοντών της οργάνωσης εθελοντών Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα. Φέτος εκδόθηκε το 20ο τεύχος που περιλαμβάνει και αναφορές σε όσα έγιναν, σε αυτή την εικοσαετία.

Η σπουδαία συγγραφέας Μάρω Δούκα σε μια εξαιρετική συνέντευξη μιλά για τα έργα της και τη σημερινή κοινωνικοπολιτική κατάσταση στη χώρα μας, ενώ ο Κώστας Κωνσταντάτος των Encardia στη δική του απολαυστική συνέντευξη αναφέρεται στη δημιουργία και τη μουσική του συγκροτήματος αλλά και στην επίδραση της μουσικής στους λαούς και ιδιαίτερα στα παιδιά.

Οι Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά – Χαρούμενα Νιάτα κλείνουν 85 χρόνια συνεχούς δράσης για τα παιδιά και τους νέους και ο αναγνώστης μέσα από τις φωτογραφίες και τα κείμενα θα διαπιστώσει τη σημασία που έχει για τα παιδιά της πολύ μεγάλης ανάγκης η συμβίωση με ανθρώπους που τα φροντίζουν και τα αγαπούν.

Στο νέο τεύχος του θροϊσματος, παρουσιάζονται οι δράσεις των εθελοντών τους χειμερινούς μήνες με το Καραβάνι Τέχνης και Αλληλεγγύης, μια μετακινούμενη μονάδα ψυχοκοινωνικής στήριξης παιδιών, και κυρίως οι συντονισμένες παιδαγωγικές ενέργειες που γίνονται για τα 140 παιδιά που φιλοξενούνται δωρεάν στις κατασκηνώσεις τα καλοκαίρια.

Ξεφυλλίστε την online έκδοση.

(για παλιότερα τεύχη πατήστε εδώ: Αρχείο τευχών)