Εθελοντικό παζάρι αλληλεγγύης

Μια μέρα μετά το παζάρι…

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 στο Γυμναστήριο «Ιωάννης Φωκιανός» (απέναντι από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο) από τις 10.30 έως τις 20.30 οργανώθηκε και λειτούργησε το 1ο εθελοντικό παζάρι αλληλεγγύης που είχε σκοπό την οικονομική ενίσχυση των Κατασκηνώσεων Χαρούμενα Παιδιά.

Βιβλία, κοσμήματα, διακοσμητικά, παιχνίδια, είδη για το σπίτι, πίνακες, αξεσουάρ, μικροέπιπλα, μικρές συσκευές, cds, κόμικς, συλλεκτικά αντικείμενα, τσάντες, ζώνες, συσκευασμένα και τυποποιημένα τρόφιμα (π.χ. μαρμελάδες, γλυκά, ποτά), εξαιρετικά ποδήλατα και πολλά ακόμα σε πολύ καλές τιμές ήταν στην διάθεση των επισκεπτών από το Σάββατο το απόγευμα.

Το Ράδιο 9 (98,9 FM) και ο Σκάι (100.3FM) φιλοξένησαν συνεντεύξεις μας σχετικές με το παζάρι και τη δράση των Κατασκηνώσεων.

Όλα πήγαν καλά την Κυριακή στο παζάρι. Ο χώρος ήταν όμορφα διακοσμημένος, οι επισκέπτες πολλοί και οι εθελοντές και οι φίλοι που βοήθησαν είχαν πολύ κέφι. Και ο οικονομικός απολογισμός εξαιρετικός. Σχεδόν δυο ομάδες παιδιών θα φιλοξενηθούν δωρεάν το καλοκαίρι από τα έσοδα του παζαριού!

Στον απόηχο της ωραίας αυτής εκδήλωσης και το ευχαριστήριο του Γυμναστηρίου για την τέλεια κατάσταση που παραδώσαμε αργά το βράδυ το χώρο που μας παραχωρήθηκε.

Ο αριθμός που κερδίζει τον πίνακα είναι το 1521 άσπρο. Ο τυχερός ας επικοινωνήσει μαζί μας!

Δελτίο Τύπου

18 Δεκεμβρίου: Εθελοντικό παζάρι αλληλεγγύης

Παζάρι μεταχειρισμένων ειδών και χειροτεχνημάτων διοργανώνει η ομάδα εθελοντών των Κατασκηνώσεων Χαρούμενα Παιδιά Χαρούμενα Νιάτα και οι φίλοι τους, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωάννης Φωκιανός (απέναντι από το Καλλιμάρμαρο)

Θα προσφερθούν αντικείμενα που δεν χρειάζονται πλέον, αλλά που κάποιος άλλος μπορεί να τα χρησιμοποιήσει. Επειδή “τα πράγματα χάνουν την αξία τους όταν δεν χρησιμοποιούνται“, ξαναδίνουμε αξία, προσφέροντας πράγματα αχρησιμοποίητα αλλά όχι άχρηστα.

Τα αντικείμενα που δεχόμαστε είναι αυτά που θα χαρίζαμε σε μια φίλη ή ένα φίλο. Είναι αυτά που θα θέλαμε να μας κάνουν δώρο. Είναι αντικείμενα που έχουν την αγάπη μας, είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση.

Γιατί; Για να βοηθήσουμε τα παιδιά της μεγάλης ανάγκης που φιλοξενούνται δωρεάν από τα Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα.

Πότε; Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011, ώρες 10.00 έως 20.30

Που; στο Γυμναστήριο Ιωάννης Φωκιανός, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο στάδιο, Βασιλίσσης Όλγας 1, Αθήνα – Ζάππειο

Τι να προσφέρετε; Διακοσμητικά είδη, παιχνίδια, είδη κουζίνας, ποδήλατα, πίνακες, αξεσουάρ, μικροέπιπλα, μικρές συσκευές, βιβλία, cds, κόμικς, συλλεκτικά αντικείμενα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τσάντες, ζώνες, κοσμήματα, συσκευασμένα και τυποποιημένα τρόφιμα (π.χ. μαρμελάδες, κρασί) κ.τ.λ.

Τι θα βρείτε εκεί; Αυτά που θα έχουν προσφερθεί!

Χαρίστε μας πράγματα που δεν χρειάζεστε, ελάτε να τα διαθέσετε οι ίδιοι! Εσείς παραχωρείτε περιττά πράγματα, αυτοί που τα χρειάζονται τα αγοράζουν σε πολύ χαμηλές τιμές και όλοι μαζί βοηθάμε το σωματείο να βοηθήσει τα παιδιά της μεγάλης ανάγκης!

 

Περισσότερες πληροφορίες για το παζάρι

Η κινητήρια ιδέα

Η διάδοση της εθελοντικής προσφοράς και οι δημιουργικές εθελοντικές δράσεις αποτελούν εξίσου σημαντικό σκοπό με αυτόν της οικονομικής ενίσχυσης του σωματείου Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα. Παράλληλα η όλη ιδέα είναι σύμφωνη με το πνεύμα του αντικαταναλωτισμού που θέλουμε να προωθήσουμε και που δεν μεταφράζεται μόνο ως “δεν ξοδεύω χρήματα”, αλλά προσφέρω, ανταλλάσσω, συνειδητοποιώ και περιορίζω τις ανάγκες μου.

Επιπλέον κάθε είδους προσφορά σε εργασία, τεχνογνωσία, εξοπλισμό είναι πολύτιμη. Για να μπορέσουμε να οργανώσουμε το παζάρι, έχουμε ανάγκη και την δική σας πολύτιμη στήριξη σε κάθε τομέα. Σκοπός μας με λίγα λόγια είναι α) να στήσουμε το παζάρι με αντικείμενα από δεύτερο χέρι ή χειροτεχνήματα, με τη δική σας συμμετοχή, β) να μιλήσουμε με κόσμο που θα συμπαρασταθεί στην κίνηση μας, θα πάρει αντικείμενα σε χαμηλή τιμή αλλά με μεγαλύτερη αξία και ταυτόχρονα θα ενισχύσει τους σκοπούς του σωματείου μας, γ) να γνωριστούμε και να διασκεδάσουμε.

Η ομάδα

Υπεύθυνη για αυτό το εγχείρημα είναι η νεοσύστατη ομάδα διαχείρισης του παζαριού, που συναντιέται κάθε εβδομάδα τον τελευταίο μήνα. Είναι μια ομάδα ανοικτή που ζητάει την φαντασία, την συμμετοχή και την βοήθεια σας. Τα μέλη της ομάδας είναι: Παύλος Γουναλάκης, Αλέξανδρος Κυτίνος, Αντώνης Καλλίτσης, Θεοδόσης Πυρουνάκης, Αντώνης Κωνσταντακόπουλος, Αντιγόνη Ακριτίδου, Αγγελική Καλλίτση, Χριστίνα Ποδάρα, Χριστίνα Νικολοπούλου, Ειρήνη Σπυριδάκη και Γιάννος Γαβαλάς.

Τα αντικείμενα

 

Τα αντικείμενα που δεχόμαστε είναι αυτά που θα χαρίζατε σε μια φίλη ή ένα φίλο. Είναι αυτά που θα θέλαμε να μας κάνουν δώρο. Είναι αντικείμενα που έχουν την αγάπη μας, είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση. Το σκεπτικό μας είναι οι εθελοντές να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτό το δρώμενο. Θα εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως αν, εκτός από το να φέρετε πράγματα, συμμετέχετε στην τακτοποίησή τους, οργάνωση των πάγκων και την διάθεση των αντικειμένων που προσφέρετε.

Φέρτε αντικείμενα, συσκευές, βιβλία, cds, και ό,τι άλλο δεν χρησιμοποιείτε, φτιάξτε το δικό σας πάγκο στο παζάρι μας, όπως θέλετε! Διαθέτουμε αντικείμενα με χαρά ελπίζοντας ότι σε κάποιον θα φανούν χρήσιμα και αναγνωρίζοντας ότι κάποιος θα αγοράσει με το ίδιο κίνητρο. Θα βρεθεί χρηστικότητα σε κάτι που ίσως σε εμάς να μην χρειάζεται πλέον αλλά με την γνώση ότι πράττοντας έτσι, βοηθάμε και στηρίζουμε εμπράκτως ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με μεγάλη κοινωνική προσφορά.

Στην προσπάθειά μας να διαχειριστούμε, με τον καλύτερο τρόπο τα προσφερόμενα αντικείμενα, συμφωνήσαμε να μην παραλαμβάνουμε αντικείμενα αλλά να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να συμμετάσχει ενεργά διαθέτοντας ο ίδιος τα αντικείμενά του και να έχει τη μέριμνα για τα αντικείμενα που θα διαθέτει (κοστολόγηση, παραλαβή στο τέλος κτλ).

Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν είδη στο παζάρι (απαραίτητα να είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση) μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Παύλο Γουναλάκη (6948547012, pgounalakis@yahoo.gr)

Λειτουργία-οικονομικά

 

Μια εναλλακτική τράπεζα – ταμείο με κουπόνια θα στηθεί την ημέρα του παζαριού ώστε να αποφύγουμε τις οικονομικές συναλλαγές, ενώ για κάθε κουπόνι θα εκδίδεται απόδειξη με αντίτιμο ως δωρεά στο σωματείο. Της οικονομικής διαχείρισης θα επιμελείται η ομάδα διοργάνωσης με την επίβλεψη του ταμία του σωματείου.

Δραστηριότητες με παιδιά

 

Παράλληλα και θα λειτουργήσουν δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά (11.00-13.00 κατασκευή φιγούρας καραγκιόζη, 16.00-18.00 κατασκευή κούκλας).

Προς τους συμμετέχοντες

 

Ψάξτε! Θα βρείτε πράγματα που βαρεθήκατε και που κάποιος μπορεί να χρειάζεται. Φέρτε μας ό,τι δε χρησιμοποιείτε. Μπορεί κι εσείς να βρείτε κάτι που χρειάζεστε ή ψάχνατε για καιρό! Ενημερώστε κάποιο φίλο σας που θα χαρεί να βοηθήσει. Kάντε ένα ξακαθάρισμα σε όοοοοολα αυτά τα πράγματα που έχετε να χρησιμοποιήσετε τόοοοοοοοοσο καιρό και …χαρίστε τα στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι μας!