Χριστουγεννιάτικο Παζάρι 2014

Μετά

To 4ο εθελοντικό παζάρι Αλληλεγγύης οργανώθηκε, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωάννης Φωκιανός, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο στην Αθήνα.

Με κεντρικό σύνθημα «Τα πράγματα χάνουν την αξία τους όσο δεν χρησιμοποιούνται», το διήμερο 20 και 21 Δεκεμβρίου 2014 στη μεγάλη αίθουσα του Φωκιανού, στήθηκαν τριάντα πάγκοι γεμάτοι με κοσμήματα, διακοσμητικά είδη, παιχνίδια, κουζινικά, αξεσουάρ, φωτιστικά, μικρές ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, βιβλία, cds, κόμικς, συλλεκτικά αντικείμενα, τσάντες, ζώνες, κοσμήματα συσκευασμένα και τυποποιημένα τρόφιμα και πολλά άλλα.

Πολλά καινούρια είδη δώρων πρόσφερε η φίλη Αλίκη Βαμβακάρη, κοσμήματα οι φίλες Σοφία Χατζήνα, Μάνια Παπαδοπούλου και Έφη Λαμπίρη, αρωματικά σαπούνια οι φίλες Μυρτώ Δεληγιάννη, Κατερίνα Κωνσταντίνου και Νίκη Αλεξάκου, τις αφίσες Απόλλων ο Ανδρέας Αδάμης ενώ τα μπλουζάκια ο Γιώργος Πυρουνάκης της D-sign και τις εκτυπώσεις η Quality Printing Solutions. Ιδιαίτερα εντυπωσιακός ήταν ο μπουφές με τα γλυκά και τις πίτες που έφερναν συνεχώς φίλες με εξαιρετικές επιδόσεις στη μαγειρική αλλά και τα ποτά που πρόσφερε ο φίλος Στέλιος Ζαχαρίας.

Η μεγάλη ομάδα εθελοντών παρακολουθώντας τη «Ζωή της Εύας μέχρι το Παζάρι» έφτασε στο χώρο την Παρασκευή το μεσημέρι με τρία γεμάτα φορτηγά για να ετοιμάσει τα πάντα και ήταν εκεί όλο το διήμερο για να διαθέτει αντικείμενα και τρόφιμα και να υποδέχεται με ένα χαμόγελο και μια καλή κουβέντα τους δεκάδες επισκέπτες. Και έφυγαν αργά το βράδυ της Κυριακής όταν όλα είχαν μεταφερθεί στις αποθήκες και ο χώρος παραδόθηκε καθαρός.

Το παζάρι πήγε καλά και οικονομικά και τα έσοδά του εξασφαλίζουν τη φιλοξενία αρκετών παιδιών της Κατασκήνωσης του επόμενου Ιουλίου.

Ξεχωριστές ήταν οι ώρες που βρέθηκε στο παζάρι η Clownorama με το facepainting σε παιδιά και εθελοντές, η Πολυπολιτισμική Παιδική Χορωδία POLYPHONICA που γέμισε με τις θαυμάσιες φωνές της το χώρο αλλά και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος και οι συνεργάτες του με μια παράσταση Standup Comedy.

Στην επιτυχία του παζαριού συνέβαλαν οι φίλοι Νικόλας Καμακάρης και Γιώργος Σμυρνής που διέθεσαν χρόνο στον ΑLPHA 989 FM αλλά και η Μαρία Τσώλη και ο Σταύρος Διοσκουρίδης που προώθησαν το Παζάρι στο ΒΗΜΑ και στο POPAGANDA αντίστοιχα.

 Πριν

Οι εθελοντές των Κατασκηνώσεων Χαρούμενα Παιδιά Χαρούμενα Νιάτα, διοργανώνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά, παζάρι μεταχειρισμένων ειδών και χειροτεχνημάτων, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωάννης Φωκιανός (απέναντι από το Καλλιμάρμαρο στάδιο).

Στο παζάρι θα προσφερθούν μεταχειρισμένα αντικείμενα και χειροτεχνήματα από τους εθελοντές και τους φίλους τους.

Αντικείμενα που μπορεί κάποιος να μη χρειάζεται πλέον, που είναι χρήσιμα όμως σε κάποιον άλλο, ο οποίος αγοράζοντάς τα σε χαμηλή τιμή θα βοηθήσει ταυτόχρονα την Κατασκήνωση να συνεχίσει το έργο της.

Τα αντικείμενα που δεχόμαστε είναι αυτά που θα χαρίζαμε σε μια φίλη ή ένα φίλο. Είναι αυτά που θα θέλαμε να μας κάνουν δώρο. Είναι αντικείμενα που έχουν την αγάπη μας, είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση.

Γιατί; Για να βοηθήσουμε τα παιδιά της μεγάλης ανάγκης που φιλοξενούνται από τα Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα, αλλά και για να περάσουμε μια όμορφη μέρα, επικοινωνώντας μεταξύ μας, απολαμβάνοντας ροφήματα και σπιτικές λιχουδιές από τον μπουφέ και παρακολουθώντας ή συμμετέχοντας στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα γίνονται στον χώρο του παζαριού. Μέσα σε μια εποχή απομόνωσης, οικονομικής κρίσης και πλαστής αφθονίας των αγορών, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να ανακτήσουμε την κοινωνική μας ζωή, κόντρα στο πνεύμα του καταναλωτισμού.

Πότε; Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014, ώρες 10.00 έως 20.30.

Που; Στο Γυμναστήριο Ιωάννης Φωκιανός, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο στάδιο, Βασιλίσσης Όλγας 1, Αθήνα – Ζάππειο.

Τι να προσφέρετε; Διακοσμητικά είδη, παιχνίδια, είδη κουζίνας, ποδήλατα, πίνακες, αξεσουάρ, μικροέπιπλα, μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, βιβλία, κόμικς, συλλεκτικά αντικείμενα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και περιφερειακά, τσάντες, ζώνες, κοσμήματα, συσκευασμένα και τυποποιημένα τρόφιμα (π.χ. μαρμελάδες, κρασί, λάδι, γλυκά του κουταλιού), χειροποίητα γλυκά (κουλουράκια, κουραμπιέδες, μελομακάρονα) κλπ.

Πως αλλιώς μπορείτε να βοηθήσετε; Βοηθώντας στην προετοιμασία, αλλά και στην διεξαγωγή της εκδήλωσης ή προετοιμάζοντας σπιτικά γλυκά και πίττες που θα διατεθούν τις ώρες λειτουργίας του παζαριού στους επισκέπτες.

Τι θα βρείτε εκεί;  Αυτά που θα έχουν προσφερθεί και κατασκευαστεί από τους εθελοντές και τους φίλους.

Πως θα συγκεντρωθούν τα αντικείμενα; Μπορείτε να τα φέρετε οι ίδιοι στα γραφεία των Κατασκηνώσεων, Χέυδεν 14, πλ. Βικτωρίας (έξοδος σταθμού ΜΕΤΡΟ), 2ος όροφος, τα οποία είναι ανοικτά τις καθημερινές, ώρες 11:00-13:00 και Δευτέρα και Πέμπτη, ώρες 20:00-22:00 ή στον χώρο του παζαριού την παραμονή (19/12/2014), ώρες 18:00-21:00 και όσο θα λειτουργεί το παζάρι.