2o Εθελοντικό Παζάρι Αλληλεγγύης

Απολογισμός

Στις 22 & 23 Δεκεμβρίου 2012 διοργανώθηκε από τους εθελοντές των Κατασκηνώσεων Χαρούμενα Παιδιά Χαρούμενα Νιάτα και τους φίλους τους, το 2ο Bazaar μεταχειρισμένων ειδών και χειροτεχνημάτων στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωάννης Φωκιανός απέναντι από το Καλλιμάρμαρο.

Στο παζάρι προσφέρθηκαν αντικείμενα αχρησιμοποίητα αλλά όχι άχρηστα αφού “τα πράγματα χάνουν την αξία τους όταν δεν χρησιμοποιούνται“.

Τα 40 τραπέζια γέμισαν με παιχνίδια, είδη κουζίνας, πίνακες, αξεσουάρ, μικροέπιπλα, μικρές συσκευές, βιβλία, cds, κόμικς, συλλεκτικά αντικείμενα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τσάντες, ζώνες, συσκευασμένα και τυποποιημένα τρόφιμα (μαρμελάδες, λάδι, κρασί, μπύρες) αλλά και κοσμήματα και διακοσμητικά που έφτιαξαν ειδικά για το παζάρι οι εθελοντές.

Οι φωτογραφίες του Διονύση Μοσχονά με θέματα από την Κατασκήνωση, τα ημερολόγια του 2013 αλλά και οι κούπες με το σήμα μας διατέθηκαν επίσης στους εκατοντάδες επισκέπτες του Παζαριού.

Σε μια γωνιά υπήρχαν ωραία ποδήλατα και το στέκι του κουρέα και στην απέναντι ο μπουφές με τον μυρωδάτο καφέ και τις πίτες και τα γλυκά που έφερναν συνεχώς εθελοντές και φίλοι.

Το παζάρι χάρη και στην διαφήμιση με αφίσες και τις μπροσούρες που μοίραζαν οι εθελοντές σε όλη τη περιοχή του Ζαππείου αλλά και τη προβολή από τον ALPHA 989 ΚΑΙ τον ΕΝ ΛΕΥΚΩ 87.7 έφερε πολλούς επισκέπτες τις δυο αυτές μέρες.

Πουλήθηκαν εκατοντάδες αντικείμενα και εισπράχτηκαν 8.700€, ένα πολύ μεγάλο ποσό για τους καιρούς που ζούμε. Με τα χρήματα που μπήκαν στο Ταμείο από το παζάρι εξασφαλίστηκε η φιλοξενία 15 παιδιών.

Κι όταν οι τελευταίοι επισκέπτες έφυγαν, οι περισσότεροι από 70 εθελοντές και φίλους που βοήθησαν να γίνει το παζάρι μάζεψαν τα πράγματα. καθάρισαν το χώρο και παρέμειναν για λίγο εκεί κουρασμένοι και απόλυτα ικανοποιημένοι.

Πρόσκληση

Παζάρι μεταχειρισμένων ειδών και χειροτεχνημάτων διοργανώνει η ομάδα εθελοντών των Κατασκηνώσεων Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα και οι φίλοι τους, το Σάββατο και την Κυριακή 22 & 23 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωάννης Φωκιανός (απέναντι από το Καλλιμάρμαρο).
Θα προσφερθούν αντικείμενα που δεν μας χρειάζονται πλέον, αλλά που μπορούν να φανούν χρήσιμα, καθώς και αγαθά ή χειροποίητες δημιουργίες που δημιουργοί μας διαθέτουν γενναιόδωρα. Επειδή “τα πράγματα χάνουν την αξία τους όταν δεν χρησιμοποιούνται“, ξαναδίνουμε αξία, προσφέροντας πράγματα αχρησιμοποίητα πλέον αλλά όχι άχρηστα.
Γιατί; Για να κινητοποιηθούμε όλοι εθελοντικά συνεισφέροντας σε μια πιο “ανθρώπινη” κοινωνία αλληλεγγύης και για να βοηθήσουμε έναν κοινωφελή σκοπό, όπως αυτός των Κατασκηνώσεων Χαρούμενα Παιδιά=Χαρούμενα Νιάτα ( www.kataskinosi.gr )
Πότε; Σάββατο και Κυριακή 22& 23 Δεκεμβρίου 2012, ώρες 10.00 έως 20.30
Που; στο Γυμναστήριο Ιωάννης Φωκιανός, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο στάδιο, Βασιλίσσης Όλγας 1, Αθήνα – Ζάππειο
Τι να προσφέρετε; Διακοσμητικά είδη, παιχνίδια, είδη κουζίνας, ποδήλατα, πίνακες, αξεσουάρ, μικροέπιπλα, μικρές συσκευές, βιβλία, cds, κόμικς, συλλεκτικά αντικείμενα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τσάντες, ζώνες, κοσμήματα, συσκευασμένα και τυποποιημένα τρόφιμα (π.χ. μαρμελάδες, κρασί) κ.τ.λ. (όχι όμως ρούχα!!!!)
Τι θα βρείτε εκεί; Αυτά που θα έχουν προσφερθεί!
Συμμετέχετε εθελοντικά!

Χαρίστε μας αντικείμενα που δεν χρειάζεστε, ελάτε να τα διαθέσετε οι ίδιοι! Εσείς παραχωρείτε περιττά πράγματα, αυτοί που τα χρειάζονται τα αγοράζουν σε πολύ χαμηλές τιμές και όλοι μαζί βοηθάμε το σωματείο να βοηθήσει τα παιδιά !

Φέρτε δώρακια, συσκευές, βιβλία, cds, και ό,τι άλλο δεν χρησιμοποιείτε, φτιάξτε το δικό σας πάγκο στο παζάρι μας! Ας γίνουμε όλοι εθελοντές για μια μέρα, συμμετέχοντας ενεργά. Μπορείτε λοιπόν εκτός από το να φέρετε όμορφα αντικείμενα, να συμμετέχετε στην τακτοποίησή τους, την οργάνωση των πάγκων και την διάθεση των αντικειμένων που προσφέρετε!

Για περισσότερες πληροφορίες
www.facebook.com/pages/Χριστουγεννιάτικο-Παζάρι/248009515259972
bazaar-volunteer.blogspot.gr
www.kataskinosi.gr
email  bazaar.xpxn@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email