ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ «ΚΡΑΤΙΚΕΣ» ΜΚΟ

logo_kataskinoshs_500x500

Την εποχή αυτή, όπως και το 2011, με αφορμή τις αποκαλύψεις σκανδάλων σε καθόλου Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις  αλλά και πολιτικές έριδες μεταξύ των κομμάτων, γίνονται αδιάκριτα αναφορές στα ΜΜΕ για τις ΜΚΟ και τον ύποπτο ρόλο τους.

Οι Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα δεν έχουν ένα ή δύο ή πέντε χρόνια λειτουργίας, έχουν 82 και δεν ιδρύθηκαν ευκαιριακά από φίλους πολιτικών αλλά από τον π.Γεώργιο Πυρουνάκη. Για τα Γραφεία στην Πλατεία Βικτωρίας, που δεν είναι καθόλου πολυτελή αλλά απλά ευπρεπή, πληρώνεται ενοίκιο 200€ τον μήνα και δεν δαπανάται ούτε 1 € για αμοιβές, άμεσες ή έμμεσες, ανθρώπων αφού όλα όσα χρειάζονται για το έργο που προσφέρεται στα παιδιά γίνονται αποκλειστικά από εθελοντές.

Τα τελευταία 30 χρόνια οι Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα συμμετείχαν σε 4 προγράμματα της Γ.Γ. Νέας Γενιάς και 1 πρόγραμμα του Υπουργείου Απασχόλησης για τα οποία υποβλήθηκαν τα δικαιολογητικά όλων των δαπανών που εγκρίθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Τα ποσά αυτά είναι λιγότερα από το 5% των προϋπολογισμών και κάτι λιγότερο από 20€ για κάθε παιδί που φιλοξενήθηκε στην Κατασκήνωση.

Οι Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα δεν έχουν καμιά συμμετοχή σε προγράμματα του εξωτερικού και δυσκολεύονται πολύ να συγκεντρώσουν τα χρήματα που χρειάζονται για την δωρεάν φιλοξενία των 140 παιδιών και τις δράσεις των 100 ενεργών εθελοντών.

Συνεχίζουμε με επιμονή, αφοσίωση και αγάπη για τα παιδιά, πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε τα 100 χρόνια παρουσίας και ότι τα έργα μας μάς διαχωρίζουν από τις γενικεύσεις που γίνονται για άλλη μια φορά στα ΜΜΕ.

Print Friendly, PDF & Email