Κατασκήνωση 2017

Συνεχίζουμε μέσα στην κρίση (οικονομική, θεσμική, αξιών, αξιοπρέπειας) να αντιστεκόμαστε με την ποιότητα της δουλειάς με τα παιδιά και τους νέους και να παρέχουμε όχι μόνο εξαιρετική διατροφή αλλά και όλα όσα ο άνθρωπος κάθε ηλικίας χρειάζεται για να ζει σαν μέλος μιας εξελιγμένης, καλλιεργημένης και δίκαιης κοινωνίας.
Mια ακόμα καλύτερη, από τις πολύ καλές Κατασκηνώσεις των τελευταίων χρόνων, γεμάτη με χαρούμενα παιδικά και νεανικά πρόσωπα, κέφι, δημιουργία, συστηματική προσπάθεια, έντονα συναισθήματα, φροντίδα, αποδοχή και αγάπη. Μόνο όσοι συμμετείχαν και όσοι ήρθαν να δουν παιδιά και εθελοντές σε δράση, ξέρουν το τι πραγματικά σημαίνουν στην εποχή μας οι Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα.
•    Συμπληρώθηκαν 85 χρόνια δράσης των Κατασκηνώσεων Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα!
•    Από το 1952, συνεχώς μέχρι σήμερα για 65 χρόνια, οργανώνουμε Κατασκηνώσεις στον Άγιο Γεώργιο Μάνδρας στο όρος Πατέρας όπου έχουν φιλοξενηθεί περισσότερα από 5.600 παιδιά της μεγάλης ανάγκης.
•    Η Κατασκήνωση του 2017 ήταν ένα παγκόσμιο χωριό με 200 κατοίκους από 13 χώρες του κόσμου!
•    Η Κατασκήνωση λειτούργησε σύμφωνα με τα ISO 9001 και 22000 και μετά από άδεια του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής.
•    Αν και περισσότερες από 15 εταιρείες, ιδρύματα και οργανισμοί, που θα αναφερθούν αναλυτικά στο επόμενο newsletter, ήταν χορηγοί της φετινής προσπάθειας, υποχρεωθήκαμε να ξοδέψουμε μεγάλο μέρος του μικρού αποθεματικού μας. Κι αν δεν γίνει κάτι με τα οικονομικά  ίσως έρθει το τέλος αυτής της προσπάθειας.

Χαρούμενα Παιδιά

Φιλοξενήθηκαν δωρεάν 130 παιδιά, από 7 διαφορετικούς τόπους καταγωγής (Ελλάδα, Βουλγαρία, Αλβανία, Νιγηρία, Ακτή Ελεφαντοστού, Τουρκία).
Τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια 6-12 χρόνων, έζησαν για 20 μέρες σε μια κοινωνία που δεν κάνει διακρίσεις που αφορούν το όνομα, το φύλο, την καταγωγή, το θρήσκευμα, την οικογενειακή ή την οικονομική κατάσταση. Έζησαν χαρούμενα σε μια κοινωνία οργανωμένη, που τους έδωσε τις ευκαιρίες  να ανακαλύψουν και να αναδείξουν ταλέντα και δεξιότητες τους στις Τέχνες και τον Αθλητισμό και να ζήσουν μαζί με άλλα χωρίς πείνα, βία και αποκλεισμούς.
Ξεχωριστή ήταν η μέρα που βρέθηκαν μαζί μας, κοντά στα παιδιά οι Encardia που δίδαξαν πολλά στα παιδιά και έπαιξαν τις θαυμάσιες μουσικές τους.

Χαρούμενα Νιάτα

81 Άνθρωποι αφιέρωσαν χρόνο και γνώσεις και δούλεψαν χειρονακτικά και πνευματικά για να οργανωθεί και να λειτουργήσει η Κατασκήνωση. Κανένας από αυτούς δεν αμείφθηκε. Ήταν όλοι τους εθελοντές!
Στην Κατασκήνωση, όλο το διάστημα βοήθησαν 44 εθελοντές σαν επιτελείο ή ομαδάρχες, ενώ άλλοι 20 βοήθησαν για μικρότερο χρονικό διάστημα.
Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν οι 12 ξένοι εθελοντές που ήρθαν από τη την Τσεχία, την Ισπανία, την Χώρα των Βάσκων, την Γαλλία, την Ουκρανία, τη Μολδαβία και την Τουρκία.
Οι περισσότεροι από τους εθελοντές είναι νέοι, επιστήμονες, μηχανικοί ή φοιτητές, που έρχονται στην Κατασκήνωση για να προσφέρουν, μέσα από συγκεκριμένους ρόλους, στα παιδιά και να μάθουν τι είναι ο πραγματικός εθελοντισμός, πώς οργανώνεται και λειτουργεί μια κοινωνία προσφοράς και  πώς μπορούν να συμβιώσουν για ένα μήνα με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους σε ένα χώρο απόλυτα διαφορετικό από τις πόλεις και τα Πανεπιστήμια δίνοντας και παίρνοντας χαρά.
Πρόσφεραν τον καλύτερο εαυτό τους και τους  ευχαριστούμε θερμά όλους.

Print Friendly, PDF & Email