Θεατρική Ομάδα “Ονειροπόροι”

Η θεατρική ομάδα ΟΝΕΙΡΟΠΟΡΟΙ, είναι προϊόν μετεξέλιξης της Θεατρικής Ομάδας των Στελεχών των Κατασκηνώσεων “Χαρούμενα Παιδιά -Χαρούμενα Νιάτα” που είχε ανεβάσει με μεγάλη επιτυχία στην Ελευσίνα “Την αυλή των Θαυμάτων” του Ι.Καμπανέλλη (1996) και τον “Ματωμένο Γάμο” του Φ.Γ.Λόρκα (1997).

Το 2000 δημιουργήθηκαν, από τα ίδια πρόσωπα, οι Ομάδες Ψυχαγωγίας που πήραν μέρος στα ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2000 και στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ με θεατροποιημένο Καραγκιόζη..

Οι ΟΝΕΙΡΟΠΟΡΟΙ πήραν την σημερινή τους μορφή το 2003 και παρουσίασαν στον Πειραιά με μεγάλη επιτυχία, το έργο του Γιώργου ΣεβαστίκογλουΚωνσταντίνου και Ελένης”. Με το έργο αυτό πήραν μέρος στους Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων του Δήμου Ζωγράφου αλλά και στο Φεστιβάλ ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2003 που διοργανώθηκε στην Ελευσίνα.

Το 2005 παρουσίασαν στο θέατρο ΚΕΑ, στην Πλάκα, και στο “8 Δυτικά”, στο Χαϊδάρι, τα μονόπρακτα “Ανθρώπινη Φωνή” του Ζαν Κοκτώ και “Διανυκτέρευση” της Λούλας Αναγνωστάκη.

To 2007, στο θέατρο ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ του Νίκου Δαφνή στο Ν.Φάληρο ανεβάζουν το έργο “Προξενήτρα“ (The Matchmaker) του Θόρντον Γουάιλντερ.

Την Άνοιξη του 2009 παρουσιάζουν στο θέατρο του Α.Αντωνίου, στην Κυψέλη, το έργο “Πικνικ“  του Γουίλιαμ Ινγκ ενώ το Σεπτέμβριο με το ίδιο έργο συμμετέχουν στα Ερμουπόλεια, το Φεστιβάλ του Δήμου Ερμούπολης Σύρου.

Το φθινόπωρο του 2010 παρουσιάζουν στο Altera Pars, στην Αθήνα, τα μονόπρακτα του Κώστα ΜουρσελάΑπαρηγόρητη Χήρα” και “Συζήτηση περί ματαιότητος” στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νέων δημιουργών.

Η ομάδα αυτή την εποχή κάνει πρόβες στο έργο του Όσκαρ ΟυάιλντΗ σημασία του να είσαι σοβαρός” που θα παρουσιαστεί την Άνοιξη του 2011.

Σχετικός Ιστότοπος: http://oneiroporoi.blogspot.com/