Περιοδικό “θροϊσμα” | Τεύχος #18

throisma18_01Το περιοδικό ΘΡΟΪΣΜΑ κυκλοφορεί για 18η χρονιά

Θέατρο, κινηματογράφος, βιβλίο και παιδαγωγικά ζητήματα είναι μόνο κάποιες από τις θεματικές με τις οποίες καταπιάνονται οι συντάκτες του Θροϊσματος, ενώ πλούσιες είναι οι αναφορές στη δράση των 92 Ελλήνων και ξένων εθελοντών της Οργάνωσης Εθελοντών Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα.

Ο μεγάλη μας συγγραφέας Άλκη Ζέη μιλά για τα βιβλία και τη δράση της και τη σημασία που έχει για τα παιδιά το διάβασμα, η εικαστικός Εύα Μελά για τη δουλειά της και τη σχέση της Τέχνης με τους αγώνες των ανθρώπων για ένα καλύτερο αύριο και η συγγραφέας και αρχαιολόγος Εύη Πίνη διηγείται τη ζωή μιας μικρής πλαγγόνας.

Οι Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά – Χαρούμενα Νιάτα κλείνουν 83 χρόνια συνεχούς δράσης για τα παιδιά και τους νέους και ο αναγνώστης μέσα από τις φωτογραφίες και τα κείμενα θα διαπιστώσει τη σημασία που έχει για τα παιδιά της πολύ μεγάλης ανάγκης η συμβίωση με ανθρώπους που τα φροντίζουν και τα αγαπούν.

Παρουσιάζονται οι δράσεις των εθελοντών τους χειμερινούς μήνες αλλά και οι συντονισμένες ενέργειες ψυχοκοινωνικής στήριξης που κάνουν για τα 140 παιδιά που φιλοξενούνται δωρεάν στις κατασκηνώσεις.

Ξεφυλλίστε το…